Om oss

I branschen sedan 1970

Smörgåsbord AB startades på 1970- talet av Tore Wretman & Folke Hildestrand och var då ett företag som åkte runt i världen och lagade det klassiska svenska smörgåsbordet i samband med att svenska företag lanserade nya produkter såsom Scania, Volvo, ABB för att nämna några.

Med på dessa resor var alltid en kock som såg till att maten som mestadels tillagades av inhemska förmågor fick rätt utseende och inte minst smaksättning. Med på dessa resor var många av våra största kockar såsom Gunnar Forsell, Erik Lallerstedt, Leif Mannerström, Örjan Klein, Urban Standard m.fl.

1997 ändrade Frank Hollingworth och Thomas Furu inriktning i företaget och började leverera utrustning & maskiner till kök & matsalar. Dom valde då att behålla namnet då sortimentet är som ett stort smörgåsbord där krögare & kockar kan plocka ut det som passar dom bäst.

Sedan dess har Smörgårdsbord varit en självklar leverantör av inredning och köksredskap till restauranger och hotell i Sverige och Europa. Produkterna har älskats av professionell kökspersonal i decennier.

Bli kund hos oss

Oavsett storleken på din verksamhet, är du en betydande kund för oss. Vi är själva en småskalig verksamhet och, precis som du, ogillar vi byråkrati och onödiga väntetider på grund av administrativa hinder.

Genom nära relationer och starka nätverk inom branschen har vi utvecklat en förmåga att vara i takt med tiden. Om vi någonsin ställs inför valet mellan produkten och leverantören, är det alltid produkten som går i första rummet.